Cazare Transfagarasan

1. Lacul Vidraru este un lac de acumulare creat in anul 1965 de Barajul Vidraru in judetul Arges, pe raul Arges, pentru productia de energie electrica, irigatii si prevenirea inundatiilor. De asemenea, lacul si instalatiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism si sporturi.
Situat între Muntii Fruntii si Masivul Ghitu, lacul adună apele raurilor Capra, Buda si ale catorva afluenti directi (Raul Doamnei, Cernatul si Valsanul, Topologul, raul Valea lui Stan si Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 m3/s.
Suprafata totala a lacului este de 893 ha, lungimea de 10,3 km, latimea maxima de 2,2 km in zona Valea Lupului – Calugarita si o circumferinta de 28 km.
Adancimea maxima a apei este de 155 m langa barajul curbat inalt de 166 m, cu o lungime la coronament de 307 metri. Volumul apei este de 465 milioane mł. Nivelul normal de retentie este de 830,00 metri deasupra nivelului marii (mdM).


Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani si jumatate incepand in anul 1960. Pentru aceasta realizare au fost necesare 42 km de tunel subteran, au fost excavate 1.768.000 de m3 de roca, din care aproximativ 1 milion in subteran, s-au turnat 930.000 m3 de beton din care 400.000 de m3 in subteran si, de asemenea, au fost instalate 6300 de tone de echipament electromecanic.

La data de finalizare acesta s-a situat, masurat la inaltime, aproximativ pe locul 8 în Europa și pe locul al 20-lea in lume.
Pe Barajul Vidraru se poate practica sportul extrem de Bungee jumping.
Intr-un an hidrologic mediu, uzina de energie hidroelectrica Vidraru amplasata subteran poate produce energie electrica de aproximativ 400 GWh. Ea are o capacitate instalata de 220 MW.
De la orasul Curtea de Arges venind spre DN1, drumul care trece prin fata uzinei hidroenergetice Vidraru, pe baraj, urmat prin dreapta lacului Vidraru este spectaculosul Transfagarsasan (DN7C).


 

 

2. Cascada Capra, sau Cascada Iezerului, se află pe versantul sudic al munţilor Fagaras la altitudinea de 1690 m pe teritoriul judetului Arges. De aici si pAnă la Bâlea Lac sunt 5 km. Apa cascadei provine din Lacul Capra aflat la 2241 m. Din cauza debitului mare, apa cascadei nu îngheaţă, excepţie făcând doar iernile foarte geroase.
      

 

 

3. La 11 km distanţă de Vila Bâlea puteţi admira Lacul Bâlea.

 

Acesta este un lac glaciar (format în circ glaciar), situat la o altitudine de 2040 m, in Muntii Fagaras, Judetul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafata de 46508 m2 si adancimea de 11,35 m. In anul 1932 lacul Balea si o suprafata de circa 180 ha in jurul lacului au fost declarate rezervatie stiintifica.
Lacul Balea se afla la circa 77 km de la orașele Sibiu, 68 km Fagaras si 85 km de la Curtea de Arges. In timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe drumul Transfagarasan, iar in restul timpului cu telecabina, de la cabana Balea Cascada din apropierea cascadei Balea. In Muntii Fagaras se mai afla si lacurile Capra, Podragu mic, Podragu Mare, Avrig, Urlea, etc.

 

 

4. La 3,5 - 4 ore de mers pe jos puteti sa va bucurati de frumusetea Lacului Podragu. Acesta este un lac glaciar din Muntii Fagaras situat la obarsia vaii Podragu, iîntr-un circ glaciar aflata intre muchiile Podragului (vest) siTaratei (est), despartite de Saua Podragu.
Lacul se afla la o altitudine de 2.140 de metri și se intinde pe o suprafată de 31.129 m2, iar volumul de apa pe care il deține, poate ajunge la 190.000 m3. Adancimea atinge 16,4 m.
Lacul s-a format in 
caldarea unui ghetar, prin acumularea apei provenite din ploi si zapezi. In afara de pricipitatii, acesta mai este alimentat atat de catre un izvor principal sudic, cat si din alte izvoare de suprafată circumferentiale. Evacuarea surplusului de apa se face prin partea de nord-vest printr-un emisar ce alimenteaza Lacul Podragu Mic si are un debit de 150 l/s.
In lac exista pastravi.

Imagini Transfagarasan - Vila Balea

Pentru iubitorii de fotografie, zona este o adevarata comoara vizuala in orice anotimp, natura delectandu-ne cu o bogatie de culori.

--- Pensiune Transfagarasan -  hotel Transfagarasan - cazare munte --- cazare Transfagarasan --- cazare Fagaras